Що подивитись у вихідні. Продовження «Бората», драматичний мінісеріал з Ніколь Кідман та нова екранізація культового роману Дафни дю Мор’є

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:

Цього тижня на платформах Netflix, Amazon Prime Video, Apple Tv+ та HBO Max відбулися кілька помітних релізів. Серед найцікавіших — довгоочікуваний сиквел сатиричного фільму «Борат» із Сашею Бароном Коеном у головній ролі, драма з Г’ю Грантом та Ніколь Кідман, а також нова екранізація «Ребекки» Дафни дю Мор’є. «Бабель» зібрав оцінки критиків і підказує, що подивитися у вихідні.

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Сатирична комедія «Наступний фільм про Бората»

Про що фільм. «Наступний фільм про Бората» — сиквел культової комедії Саші Барона Коена про казахського журналіста Бората Сагдієва. Події у фільмі розгортаються у 2020 році. Борат перебуває у виправно-трудовому таборі після того, як зганьбив Казахстан своїм документальним фільмом про США, проте несподівано отримує шанс на свободу. Уряд доручає журналісту важливу місію: подарувати віцепрезиденту США Майклу Пенсу міністра культури Казахстану — мавпу Джонні. Під час подорожі усе йде не за планом — мавпу з’їдає 15-річна донька Бората Тутар. Щоб виправити ситуацію, Борат вирішує видати її заміж за Пенса.

Borat Subsequent Moviefilm / Amazon Prime Video / режисер — Джейсон Волінер / у головних ролях — Саша Барон Коен, Марія Бакалова / тривалість — 1 година 36 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 83%.

Що кажуть критики. BBC пише, що Borat Subsequent Moviefil — «захоплива стрічка з актуальною сатирою». Vulture зазначає, що сиквел не настільки смішний, як перша частина, проте більше сприймається як фільм.

Психологічний трилер «Ребекка»

Про що фільм. Знятий на основі однойменного роману Дафни дю Морʼє, фільм розповідає про молоду дівчину, яка працює компаньйонкою заможної жінки та зустрічає в Монте-Карло вдівця Максима де Вінтера. Після короткого роману пара одружується. Максим привозить нову дружину до свого родового маєтку Мендерлі. З часом новій місіс де Вінтер починає здаватися, що вона живе в тіні попередньої дружини Максима — загадкової Ребекки, яка загинула рік тому. Головні ролі у фільмі виконали Лілі Джеймс («Абатство Даунтон») та Армі Гаммер («Назви мене своїм ім’ям»).

Rebecca / Netflix / режисер — Бен Вітлі / у головних ролях — Лілі Джеймс, Армі Гаммер, Крістін Скотт Томас, Сем Райлі / тривалість — 2 години 3 хвилини / рейтинг Rotten Tomatoes — 48%.

Що кажуть критики. Видання Vox вважає, що екранізації бракує «мети й душі» і зазначає, що «Бену Вітлі не варто знімати готичні горор-фільми, якщо вони його не цікавлять». Globe and Mail називає картину «одним із найбільш непотрібних римейків в історії індустрії».

Драмеді «Остання крапля»

Про що фільм. Лорі майже 40. Свого часу вона мріяла стати письменницею, проте після того, як вийшла заміж, присвятила життя догляду за двома доньками. Її чоловік Дін — успішний бізнесмен. Він практично не буває вдома і постійно подорожує у справах. Під час робочого корпоративу чоловіка Лора помічає, що Дін проводить багато часу з молодою працівницею Фіоною. Це видається їй підозрілим. Лора звертається за порадою до свого батька — колишнього плейбоя Фелікса. Той умовляє доньку на авантюру — простежити за Діном та з’ясувати, чи зраджує він їй.

On the Rocks / Apple Tv+ / режисер — Софія Коппола / у головних ролях — Білл Мюррей, Рашинда Джонс, Марлон Веянс / тривалість — 1 година 36 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 86%.

Що кажуть критики. CNN пише, що On the Rocks — розважальна та проста комедія, яку можна порівняти з хорошим мартіні: вона легко сприймається, проте містить кілька гострих нот. New York Post називає стрічку однією з кращих робіт Білла Мюррея.

Драматичний мінісеріал «Хід королеви»

Про що серіал. Драму знято за однойменним романом Вальтера Тевіса 1983 року. Події у серіалі розгортаються у 1960-ті. Восьмирічна сирота Бет Гармон потрапляє до дитбудинку після смерті матері. Дівчинка має феноменальні математичні здібності, тому коли місцевий двірник містер Шайбел навчає її грати у шахи, легко його обігрує. Через кілька років у дитбудинку Бет вдочеряє подружжя з Лексингтона. На той момент дівчина вже знає, чого хоче від життя — стати гросмейстером. Проте цьому може завадити один факт — у дитбудинку в Бет виникла тяга до заспокійливих, яка згодом перетворилася в наркозалежність.

The Queen's Gambit / Netflix / шоуранер — Скотт Френк / у головних ролях — Аня Тейлор-Джой, Мозес Інграм, Білл Кемп / тривалість — 7 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 100%.

Що кажуть критики. Time пише, що The Queenʼs Gambit — це драма, якої більше не зустрінеш на ТБ. Ready Steady Cut вважає серіал «обов’язковим для перегляду».

Драматичний мінісеріал «Відіграти назад»

Про що серіал. Ґрейс Фрейзер — психотерапевт, яка спеціалізується на сімейних проблемах. Вона переконана, що якщо дослухатися до інтуїції, будь-які вади партнера можна розпізнати ще за першої зустрічі. Її міцний шлюб підтверджує це якомога краще — вже п’ятнадцять років Ґрейс заміжня за дитячим онкологом Джонатаном і виховує з ним сина. Проте одного дня життя Ґрейс кардинально змінюється — жінка дізнається, що її знайому вбили, а Джонатан раптово зникає. Ґрейс починає підозрювати, що знає свого чоловіка не настільки добре, як їй здавалося.

The Undoing / HBO Max / шоуранер — Девід Р. Келлі / у головних ролях — Ніколь Кідман, Г'ю Ґрант, Едгар Рамірес / тривалість — 6 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 62%.

Що кажуть критики. Rotten Tomatoes пише, що The Undoing вирізняється майстерною грою Ніколь Кідман та Гʼю Гранта. RogerEbert.com критикує серіал за недолугий та непослідовний виклад подій.