У Британії футбольним уболівальникам дозволили повернутися на стадіони

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У Британії футбольним уболівальникам дозволили повернутися на стадіони

Premier League

У Великій Британії дозволять футбольним уболівальникам відвідувати матчі після завершення локдауну з 2 грудня.

Про це пише пресслужба Англійської прем’єр-ліги.

«Вболівальників дуже не вистачає на матчах Премʼєр-ліги, і тому ми вітаємо зроблене сьогодні премʼєр-міністром оголошення про повернення уболівальників вперше з березня, хоча і в невеликій кількості. Ми як і раніше прагнемо працювати з урядом, щоб підвищити відвідуваність до більш значного рівня», — зазначають там.

Прем’єр-міністр країни Борис Джонсон повідомив, що у грудні вперше дозволять фанам ходити на футбол. На матчі елітного дивізіону дозволять пускати до 4 тисяч уболівальників, на матчі рангом нижче — до 2 тисяч, а всі інші спортивні заходи залишаться за зачиненими дверима.

  • В Англії, де населення становить 84% від загальної кількості жителів Великої Британії, з 2 грудня скасовують локдаун і вводять систему регіональних карантинних обмежень, яка ділиться на три рівні залежно від епідемічної ситуації регіону.
  • Ще на початку листопада Борис Джонсон анонсував посилення заборон і обмежень через провал стратегії стримування другої хвилі коронавірусу. При цьому він обіцяв, що банки і кредитні спілки призупинять боргові стягнення, а працевлаштовані громадяни отримають компенсації.