Угорщина почала тестувати російську вакцину від коронавірусу. У ЄС попереджали про наслідки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Угорщина почала тестувати російську вакцину від коронавірусу. У ЄС попереджали про наслідки

Сироткіна Анастасія / УНІАН

Угорщина працює над випробуванням російської вакцини проти коронавірусу — минулого тижня вона першою в Європі отримала зразки препарату. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, передає «Радіо Свобода».

За його словами, країна протестує на безпечність та ефективність десять початкових доз вакцини.

Минулого тижня Сіярто заявив, що між угорським виробником ліків і російськими партнерами тривають переговори про можливе виробництво цього препарату всередині країни.

Також глава МЗС зазначає, що Угорщина як член ЄС також веде переговори з трьома китайськими виробниками вакцин і закупила 2,8 мільйона доз китайського противірусного препарату.

Крім того, Сіярто, виступаючи у парламенті, відповів на критику опозиції щодо закупівлі російської вакцини. Він стверджує, що це «не ідеологічне питання».

Угорщина погодилася на поставки російської вакцини попри застереження Єврокомісії. Раніше представник комісії Ерік Мамер заявляв, що проти будь-якої країни Євросоюзу, яка закупить вакцину від COVID-19 без сертифікації в ЄС, будуть вжиті заходи.

Згідно з правилами євроблоку, вакцину має схвалити Європейське агентство лікарських засобів, перш ніж її можна буде продавати в будь-якій з 27 країн ЄС.