Поліція у вихідні оштрафувала за відсутність маски майже 1,4 тисячі людей

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Поліція у вихідні оштрафувала за відсутність маски майже 1,4 тисячі людей

NurPhoto / Contributor

Упродовж вихідних в Україні поліція виписала 1 395 штрафів за відсутність захисної маски у громадських місцях, з них лише 17 у Києві. Про це повідомляють у пресслужбах Нацполіції та поліції столиці.

МВС

Штраф становить від 170 до 225 гривень. 21 листопада, у перший день дії закону, поліція обіцяла не штрафувати за відсутність маски, а проводити лише профілактичну роботу. У пресслужбах не уточнюють, чи правоохоронці штрафували протягом двох днів чи лише в неділю.

На нараді у президента наголосили, що українці загалом стали відповідальніше ставитися до карантину. Глава держави Володимир Зеленський вважає, що карантин вихідного дня та додаткові заходи безпеки «дають свої результати». «Ми маємо зробити все, щоб уникнути повного локдауну. Поки статистика показує, що нам вдається стримувати прогнозоване зростання», — сказав Зеленський.

  • 19 листопада президент Володимир Зеленський підписав закон про штрафи за неносіння масок. Штрафувати можуть органи внутрішніх справ, Нацполіція, уповноважений орган охорони здоровʼя, уповноважені органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, а також органи місцевого самоврядування.
  • 3 листопада Рада 251 голосом ухвалила за основу законопроєкт № 3890, який передбачає введення штрафів для власників бізнесу за відсутність масок у клієнтів. Юросіб хочуть штрафувати на суму від 3 400 до 5 100 гривень.