Додаток самоізоляції «Дій вдома» стане інтерактивним. Оновлення буде в найближчі дні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство цифрової трансформації оновлює свій додаток для контролю самоізоляції «Дій вдома». За словами голови відомства Михайла Федорова, він стане інтерактивним.

Про це він розповів на брифінгу.

За словами Федорова, найближчим часом (протягом декількох днів) у додатку зʼявляться додаткові інструменти, які дадуть людині можливість розповісти про свої симптоми і отримати консультацію в онлайн режимі. Додаток після обробки отриманих даних буде відправляти повідомлення з рекомендаціями, наприклад, порадить звернутися у контактний центр або до лікаря.

«Ми зробили його більш інтерактивним, спростили і поліпшили багато функцій [...] і у нас є наступна стратегія розвитку додатку, але вона не передбачає додаткових заходів контролю і такого іншого», — сказав міністр.

  • 7 квітня Міністерство цифрової трансформації запустило додаток «Дій вдома». Він буде через селфі з геолокаціями контролювати, як люди дотримуються самоізоляції. Додаток необхідно також використовувати після повернення в Україну з країн «червоної» зони, що передбачає самоізоляцію.