«Спеціалісти із загального реформування». Мінстратегпром відповіло на звинувачення «Укроборонпрому» щодо втручань в його роботу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Спеціалісти із загального реформування». Мінстратегпром відповіло на звинувачення «Укроборонпрому» щодо втручань в його роботу

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Міністерство з питань стратегічних галузей висловило здивування заявами держконцерну «Укроборонпрому» про втручання в його роботу.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці відомства у Facebook.

Заяви концерну в міністерстві назвали спробою «позиціонувати себе ексклюзивним політичним гравцем», який має виключне право визначати пріоритети, методи та шляхи реформування і розвитку галузі.

Коментуючи заяву, міністерство звинуватило її авторів у некомпетентності щодо конкретної діяльності Мінстратегпрому. «Можливо, їм невідомо про триваючу впродовж останніх кількох місяців спільну роботу представників Мінстратегпрому, комітетів Верховної Ради України та концерну, спрямовану на вдосконалення існуючої законодавчої бази, розробку нових нормативно-правових актів, необхідних для реформування оборонно-промислового комплексу», — зазначили у відомстві.

  • Напередодні «Укроборонпром» звернувся до керівництва держави із закликом звернути увагу на спроби Мінстратегпрому втручатися в роботу концерну. Ішлося, зокрема, про те, що концерн систематично отримує від міністерства вимоги та рекомендації щодо призначення сторонніх осіб директорами підприємств зі складу концерну.