«Укроборонпром» звернувся до Зеленського через втручання Міністерства стратегічної промисловості у свою роботу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Укроборонпром» звернувся до Зеленського через втручання Міністерства стратегічної промисловості у свою роботу

Facebook / Державний концерн Укроборонпром

Державний концерн «Укроборонпром» заявив про втручання у свою роботу з боку чиновників Міністерства стратегічних галузей промисловості.

Про це йдеться у заяві «Укроборонпрому».

Зокрема, концерн систематично отримує від міністерства вимоги та рекомендації щодо призначення сторонніх осіб директорами підприємств — учасників концерну, а саме компаній «Укрспецекспорт», «Спецтехноекспорт», «Укроборонсервіс», «Київський бронетанковий завод», «Київський завод Радар», Івано-Франківського котельно-зварювального заводу та підприємств у Львівській області тощо.

«Окремо висловлюються наполегливі вимоги щодо звільнення співробітників «Укроборонпрому», відповідальних за безпеку, експорт, зв’язки з державними органами влади та трансформацію», — йдеться у заяві.

У концерні також підкреслюють, що згідно з чинним законодавством функцію власника стосовно концерну може здійснювати лише Кабінет міністрів через наглядову раду концерну. Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості виконує лише функцію формування державної політики в оборонно-промисловій галузі та не має повноважень з управління державними підприємствами, які не належать до сфери його управління.

«Звертаємось до президента Володимира Зеленського, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова, а також голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича з проханням звернути увагу на ситуацію, яка склалась навколо реформи обороно-промислового комплексу», — підкреслюється у заяві.

  • У середині серпня віцепремʼєр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський заявив, що на держконцерн «Укроборонпром» чекає суттєва трансформація — керівництво, весь менеджмент і назву концерну змінять.
  • Перед цим повідомлялося, що державний концерн «Укроборонпром» під час реформування ліквідують. На його базі створять щонайменше шість галузевих корпорацій, довкола яких будуть зібрані підприємства ракетобудівної, авіаційної, авіаремонтної, бронетанкової, радарних і морських систем.