ВАКС скасував другий свій вирок. Він стосується ексдиректора Львівського бронетанкового заводу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ВАКС скасував другий свій вирок. Він стосується ексдиректора Львівського бронетанкового заводу

Кравс Євгеній / УНІАН

Через рішення Конституційного суду Вищий антикорупційний суд скасував другий вирок, який стосувався недостовірного декларування.

Про це повідомляє «Центр протидії корупції».

Ідеться про директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа. Раніше Антикорупційний суд засудив його до штрафу в 51 тисячу гривень із забороною на три роки керувати державними підприємствами. Його визнали винним у недекларуванні за 2017 рік частки дружини на квартиру у Відні за €381 тисячу, а також компанії з Белізу. При цьому сам Тимків визнав свою вину на суді.

  • 27 жовтня Велика палата КСУ визнала неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування та приховування майна. Пізніше стало відомо, що КС визнав неконституційними повноваження НАЗК моніторити спосіб життя чиновників.
  • На підставі цього рішення пізніше ВАКС скасував перший у своїй історії обвинувальний вирок. Суд скасував вирок щодо судді Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці Надії Посунся. Її визнали винною у неподанні декларації, оштрафували на 51 тисячу гривень і на рік заборонили обіймати державні посади.