Мінінфраструктури планує до 2030 року замінити увесь громадський транспорт в Україні на електричний

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Мінінфраструктури планує до 2030 року замінити увесь громадський транспорт в Україні на електричний

Matthew Henry / Unsplash

Україна планує перевести весь міський громадський транспорт на електричний і створити відповідну інфраструктуру для цього.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

«Національною транспортною стратегією України до 2030 року передбачено, що міста замінять свій автопарк на електробуси, і буде створено відповідну зарядну інфраструктуру для них», — заявив голова Мінінфраструктури Владислав Криклій під час Global e-Mobility Forum, організованого Міністерством клімату і довкілля Польщі.

Він додав, що Україна активно співпрацює з міжнародними фінансовими організаціями і готується до реалізації другої фази спільного проєкту з Європейським інвестиційним банком. Проєкт передбачає оновлення парків громадського транспорту у різних українських містах і заміну їх виключно на електротранспорт.

Криклій повідомив, що спільно з бізнесом і громадськістю міністерство розробило проєкт стратегії розвитку автомобільної промисловості в Україні. Вона передбачає стимули для вітчизняного виробництва електрокарів, а також враховує популяризацію як приватного, так і громадського електричного транспорту.

  • 4 вересня Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт про створення нової категорії учасників дорожнього руху — користувачі персонального легкого електротранспорту. Ідеться про електросамокати, сеґвеї, гіроборди, гіроскутери тощо.