«Рейтинг»: Понад 60% українців не вірять, що карантин вихідного дня допоможе стримати коронавірус

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Рейтинг»: Понад 60% українців не вірять, що карантин вихідного дня допоможе стримати коронавірус

Чузавков Сергій / УНІАН

62% опитаних українців вважають, що карантин вихідного дня не вплине на поширення коронавірусу. Водночас лише 35% очікують, що кількість захворювань зменшиться.

Про це йдеться в опитуванні соціологічної групи «Рейтинг».

Загалом ставлення до введення карантину вихідного дня полярне: половина опитаних підтримують, стільки ж проти. Лише 15% опитаних заявили, що вперше чують або «щось чули» про локдаун на вихідні, решта 85% знають про цю ініціативу уряду.

Недоцільним запровадження жорсткого карантину (локдауну) вважає 61% опитаних, а 36% його підтримують. При цьому, його ефективність оцінюють значно вище, ніж карантину вихідного дня: 55% вважають, що поширення коронавірусу під час локдауну зменшиться, 42% — мають протилежну думку.

Опитування проводили 15—17 листопада серед трьох тисяч повнолітніх українців по всій країні, окрім тимчасово окупованих територій. Помилка репрезентативності дослідження — не більше 1,8%.

Нагадаємо, в Україні ввели карантин вихідного дня. Попередньо він триватиме до 30 листопада, але його можуть продовжити. У вихідні, згідно з розпорядженням Кабміну, можуть працювати тільки аптеки, продуктові магазини, СТО, заправки, пошта і транспорт.