Мемуари Барака Обами встановили рекорд продажів за добу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Мемуари Барака Обами встановили рекорд продажів за добу

Obama White House / Flickr

Перший том книги 44-го президента США Барака Обами «Земля обітована» розійшовся тиражем майже 890 тисяч примірників за перші 24 години продажу у США та Канаді. Цей показник став рекордним серед усіх книг видавництва Penguin Random House.

Про це повідомляє The Guardian.

Рекордні показники продаж містять попередні замовлення, друкований, аудіо- та цифровий формати. «Земля обітована» навіть обійшла за кількістю замовлень книгу дружини Обами Мішель під назвою «Становлення» (Becoming), яку у перший день продажів у 2018 році купили понад 725 тисяч людей.

Amazon

Мемуари Обами вийшли друком всього за два тижні після виборів і вже потрапили в заголовки газет. Книга розповідає про перебування Обами в Білому домі, ключові моменти його президентства (зокрема про операцію з ліквідації ватажка терористичної «Аль-Каїди» Усами бен Ладена у 2011 році) і містить роздуми про Трампа.

«Читати автобіографію Барака Обами в останні дні [президентства] Дональда Трампа — все одно що дивитися в безодню між двома протилежними кінцями людства і вчергове дивуватися тому, як одна й та сама країна вибрала двох таких різних людей», — зазначили критики.

У вступі Обама пише, що «книга продовжувала зростати в обсязі», оскільки він зрозумів, що читачам треба розповісти більше. Він писав в умовах, які «не зовсім передбачав» — від пандемії та протестів Black Lives Matter до найбільш «тривожного» моменту, коли «демократія у країні балансувала на межі кризи».

Книга має 768 сторінок, її видали одразу 25 мовами світу. У США її вартість становить $45, а цифрова версія — $18. Це не перша книга Барака Обами. Дві його попередні роботи — «Мрії мого батька» і «Сміливість надії» — розійшлись мільйонним тиражем.

  • Мемуари дружини Барака Обами Мішель під назвою «Становлення» (Becoming) можуть побити рекорд продажів серед автобіографій. Книгу дружини 44-го президента США Барака Обами переклали 31 мовою, вона продається в Австралії, Великій Британії, Франції, Німеччині та багатьох інших країнах.
  • Мемуари колишньої першої леді США Мішель Обами — «Становлення» — стали найбільш продаваною книгою у твердій палітурці у 2018 році. За даними видавця Penguin Random House на 30 листопада, за перші 15 днів продажів у Північній Америці було придбано понад 2 мільйони копій у всіх форматах.