Книгу Мішель Обами продали накладом в 10 млн примірників. Її мемуари можуть побити рекорд серед автобіографій

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Книгу Мішель Обами продали накладом в 10 млн примірників. Її мемуари можуть побити рекорд серед автобіографій

Facebook / Michelle Obama

Мемуари Мішель Обами під назвою «Становлення» (Becoming) можуть побити рекорд продажів серед автобіографій. Книгу дружини 44-го президента США Барака Обами переклали 31 мовою, вона продається в Австралії, Великій Британії, Франції, Німеччині та багатьох інших країнах. Про це пише The Guardian.

За даними німецької медіа-групи Bertelsmann, за пʼять місяців у світі продали понад 10 млн екземплярів цієї біографічної книги, включно з виданнями у твердій та мʼякій обкладинках, в електронному форматі та у вигляді аудіокниги. Наприклад, тільки у Великій Британії продали 600 тисяч примірників.

«Ми вважаємо, що ці мемуари можуть стати найуспішнішими мемуарами в історії», — зазначив виконавчий директор медіа-групи Bertelsmann.

У 2017 році видавництво Penguin Random House, що входить в групу Bertelsmann, заплатило рекордну суму за права на публікацію мемуарів Барака Обами та його дружини — $65 млн.

Задля просування мемуарів Мішель Обама з листопада 2018 року обʼїхала десятки міст США. А вже з квітня розпочнеться міжнародне турне: Лондон, Копенгаген, Стокгольм, Осло, Париж, Амстердам. Квитки на більшість заходів вже розпродані.

У своїх мемуарах Мішель Обама розповідає про життя з чоловіком, а також про свою неприязнь до президента США Дональда Трампа.