Зеленський розкритикував Порошенка за роботу його клубу «5 елемент» під час карантину вихідного дня. Той відповів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Зеленський розкритикував Порошенка за роботу його клубу «5 елемент» під час карантину вихідного дня. Той відповів

Facebook / Офіс президента

Президент Володимир Зеленський розкритикував нардепа та п’ятого президента Петра Порошенка через те, що його фітнес-клуб «5 елемент» працював під час карантину вихідного дня.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

«Ми не будемо діяти за принципом «друзям все, а ворогам — локдаун», санкції за порушення вихідного дня будуть однакові для всіх, це стосується і власника фітнес-клубу «5 елемент». З одного боку кричите, що ситуація з розповсюдженням COVID критична, з іншого сприяєте цьому. Ви, треба вирішити, або рятівник, або комерсант», — повідомив Зеленський.

Він також порадив йому не «витрачати кошти на ботоферми», а зберігати гроші на виплату штрафів. Зеленський зазначив, що буде «повертати до бюджету те, що накрали попередники».

Водночас Порошенко назвав такі звинувачення агонією.

  • 14 листопада поліція виписала штраф «5 елементу» через порушення карантину вихідного дня, а також порушила кримінальну справу за ст. 325 Кримінального кодексу України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням).
  • У самому ж клубі заявили, що карантин вихідного дня не порушували. У закладі стверджують, що надають «послуги з реабілітації», а заборони на це у постанові уряду немає. Тепер клуб планує оскаржити дії силовиків у суді.