Мінцифри: В Україні скасували довідку про склад сім’ї

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Кабінет міністрів під час засідання 18 листопада скасував необхідність отримання довідки про склад сім’ї.

Про це у своєму Telegram повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Скасували довідку про склад сімʼї у 6 постановах КМУ. Успішно продовжуємо боротьбу з бюрократією + ліквідуємо залишки радянського інституту прописки», — зазначив він.

Раніше довідка про склад сім’ї потрібна була для отримання матеріальної допомоги у разі смерті, інвалідності чи втрати працездатності військового, отримання військовими житла або компенсації за житло, подовження терміну перебування іноземців та осіб без громадянства в Україні та ще кількох випадках.

Федоров нагадав, що наразі форми довідки не існує, як і органа, який має її видавати. Саму ж довідку скасували ще наказом Міністерства соціальної політики в 2019 році, але вона досі була необхідна для деяких адмінпослуг.

  • Президент Володимир Зеленський заявив, що в 2021 році українські державні органи припинять вимагати будь-які паперові довідки або витяги.
  • З 29 вересня Міністерство цифрової трансформації запроваджує у додатку «Дія» свідоцтво про народження дитини. Також туди будуть приходити штрафи за порушення Правил дорожнього руху.