Гетманцев написав власну постанову про звільнення з посади голови фінкомітету

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голова парламентського комітету з питань фінансів, депутат «Слуги народу» Данило Гетманцев підготував власний проєкт постанови про своє відкликання з посади, після того як група депутатів внесла аналогічний документ.

«Вирішив подати альтернативний проєкт постанови про звільнення. Мені здається, мотивував більш обґрунтовано», — повідомив він у Facebook.

У документі він вказав іронічні мотиви свого рішення.

«Відкликати Гетманцева [...] оскільки продовження його діяльності з розробки проєктів законів з питань оподаткування має на меті припинити незаконні схеми з ухилення від оподаткування та завдати шкоди від цього багатьом поважним людям і тому унеможливлює виконання ним своїх обовʼязків», — сказано в проєкті постанови.

  • 17 листопада в Верховній Раді був зареєстрований проєкт постанови про відкликання Гетманцева з посади голови комітету ВР «у звʼязку із незадовільною роботою». Серед авторів проєкту постанови — нардепи «За майбутнє», «Довіри», «Європейської солідарності». Про ініціювання звільнення Гетманцева напередодні повідомляв лідер «ЄС» Петро Порошенко.
  • Гетманцев заявив, що постанова пов’язана з тим, що він виступив проти законопроєкту про зменшення ставки податку на додану вартість (ПДВ) для аграріїв.