У Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення Гетманцева з посади голови фінансового комітету

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення Гетманцева з посади голови фінансового комітету

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови № 4393 про відкликання нардепа від «Слуги народу» Данила Гетманцева з посади голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики через «незадовільну роботу на посаді».

Постанову зареєстрували 17 листопада, але її текст поки ще не опублікували. Серед авторів проєкту постанови — нардепи «За майбутнє», «Довіри», «Європейської солідарності». Про ініціювання звільнення Гетманцева напередодні повідомляв лідер «ЄС» Петро Порошенко.

Гетманцев у коментарі «Новое время» заявив, що постанова пов’язана з тим, що він виступив проти законопроєкту про зменшення ставки податку на додану вартість (ПДВ) для аграріїв. Він заявив, що група «Довіра» представляє одного з крупних українських аграріїв.

«На засіданні комітету ми розглядали законопроєкт про зменшення ставки ПДВ для аграріїв. Він надає пільги по ПДВ в розмірі 14%, хоча ПДВ для всіх — 20%. Ми виступили категорично проти. На жаль, в них було більше голосів на комітеті, вони провели законопроєкт і винесли до зали. У нас голосів не вистачило, я виступив категорично проти», — розповів Гетманцев.

При цьому він вважає, що Рада не має права надавати пільги «одній з небагатьох галузей, яка добре заробляє, у важкий для країни час».

Гетманцев наголосив, що проєкт постанови не відповідає регламенту Ради, тому що його потрібно подавати за погодженням з головою Верховної Ради Дмитром Разумковим або лідером фракції «Слуга народу» Давидом Арахамією.