США знімуть звинувачення з ексміністра оборони Мексики. Його передадуть на батьківщину для розслідування звʼязків з наркокартелями

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

США знімуть звинувачення з колишнього міністра оборони Мексики Сальвадора Сьєнфуегоса Сепеди, якого затримали місяць тому за підозрою у звʼязках з наркобізнесом. Сепеду повернуть на батьківщину. Уряд Мексики обіцяє закінчити своє розслідування проти генерала.

Про це пише CNN з посиланням на спільну заяву генпрокурора США Вільяма Барра і генпрокурора Мексики Алехандро Герца Манеро.

Повернення генерала на батьківщину погодили за згодою між вищими чинами країн. Затримання Сепеди викликало критику в парламенті Мексики і напругу у відносинах із США. Мексиканські політики заявляли, що США не надали достатніх доказів провини генерала.

Тепер розслідування буде закінчувати Мексика і судити Сепеду будуть за мексиканськими законами. США нададуть підтримку правоохоронцям. При цьому Мексика не взяла на себе зобовʼязань предʼявити звинувачення генералу після завершення розслідування.

  • 72-річного відставного генерала Сальвадора Сьєнфуегоса Сепеду, який очолював військове відомство Мексики з 2012 по 2018 рік, затримали 15 жовтня в аеропорту Лос-Анджелеса. Його підозрюють у співпраці з наркокартелями, відмиванні грошей і торгівлі наркотиками.