У США за звʼязок із наркокартелями заарештували колишнього міністра оборони Мексики

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Співробітники Управління США по боротьбі з наркотиками (DEA) заарештували в аєропорту Лос-Анджелесу колишнього міністра оборони Мексики Сальвадора Сʼєнфуегоса Сепеду, який очолював відомство з 2012 по 2018 рік. 72-річного відставного генерала звинувачують у незаконному обороті наркотиків.

Про це повідомляє Time.

Крім обігу наркотиків, Сепеду підозрюють у корупції, відмиванні грошей і звʼязках із наркокартелями. США проводили операцію без відома Мексики і повідомили про результати після проведення операції.

Мексиканський консул вже звʼязалася з ексміністром, обговоривши його стан здоровʼя та умови утримання.

Сепеда став першим вищим мексиканським офіцером, заарештованим в США за звинуваченнями у наркоторгівлі. Його справа, швидше за все, повʼязана з більш широким розслідуванням.

  • У 2019 році Мексика знову загрузла у війнах з наркокартелями. Минулий рік ознаменувався новою хвилею вбивств і вуличних боїв, які не вщухають і донині.
  • У липні, напередодні візиту президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора до південних штатів найбільший наркокартель країни «Халіско» оприлюднив відео із воєнізованою колоною своїх бійців. Послання ролика — показати, «хто є реальною владою».
  • До цього в центрі столиці Мексики бойовики картелю «Халіско» обстріляли міністра безпеки міста — він отримав три кульові поранення, а двоє офіцерів поліції загинули.