Міноборони за два роки планує реорганізувати 42 свої підприємства, а пʼять — віддати на приватизацію

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Міноборони за два роки планує реорганізувати 42 свої підприємства, а пʼять — віддати на приватизацію

Flickr / Ministry of Defense of Ukraine

Міністерство оборони планує до 2022 року реорганізувати 42 свої підприємства.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Під час реформи ще пʼять підприємств передадуть у Фонд держмайна для приватизації. «Ще 44 держпідприємства Міноборони підлягають ліквідації. Це передбачено стратегією реформування об’єктів держвласності зі сфери управління оборонного відомства», — повідомили у відомстві.

Зазначається, що підприємства, які плануються до реорганізації, важливі для оборонного відомства, адже спроможні економно, якісно й ефективно працювати на потреби Збройних сил.

«Ті держпідприємства, діяльність яких безпосередньо не пов’язана із майбутніми потребами сектору оборони, сплановані до передачі на приватизацію у Фонд держмайна. Слід також враховувати, що 15 підприємств Міноборони перебувають на тимчасово окупованій території у Криму», — пояснили в міністерстві.

Міноборони видало наказ, розроблений Комітетом реформ, що регламентує аспекти реформування держпідприємств оборонного відомства. Планується, що до 2022 року у сфері управління Міноборони залишиться 42 держпідприємства, з яких 40 — у функціональному управлінні Головного управління майна та ресурсів, а два – Головного управління розвідки Міноборони.

  • У березні Офіс реформ Міністерства оборони заявив про блокування відомства. Керівник Проєктного офісу реформ Олеся Фаворська заявила, що за дорученням держсекретаря Міноборони їх перемістили в інше військове містечко 16 березня, а більшість співробітників відділу громадських експертів Центру забезпечення після цього скоротили.