Переселили в інше військмістечко. Офіс реформ Міноборони заявив про блокування відомства

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Офіс реформ Міністерства оборони заявив про блокування відомства. Керівник Проєктного офісу реформ Олеся Фаворська заявила, що за дорученням держсекретаря Міноборони їх перемістили в інше військове містечко 16 березня, а більшу частину співробітників відділу громадських експертів Центру забезпечення після цього скоротили.

За словами Фаворської, це значно ускладнило комунікацію і взаємодію з учасниками проєктів, якими займається Офіс.

«Із 26 березня 2020 року усі перепустки експертів Проєктного офісу до Міністерства оборони України та ГШ ЗС України (Повітрофлотський проспект, 6) було заблоковано, як наслідок — остаточно заблоковано можливість роботи над проєктами з оборонної реформи», — написала вона.

За словами керівниці, Офіс досі не отримав офіційну відповідь про причини переселення та позбавлення права доступу. Вона звернулася за розʼясненнями до міністра оборони Андрія Тарана, оскільки Офіс створювався як консультативно-дорадчий орган міністра і саме міністр ухвалює рішення щодо Офісу і продовження реформ.

Фаворська у листі запитала Тарана, чи хоче він ліквідувати Офіс і згорнути реформи. «Такі питання мають вирішуватися у відвертих розмовах, а не натяками, блокуванням перепусток та безпричинною реорганізацією відділу, який забезпечує нашу діяльність», — написала вона, додавши, що реформа Міноборони передбачена національною програмою Україна-НАТО та українським законодавством.

  • Генерал-лейтенант Збройних сил у відставці Андрій Таран був представлений Володимиром Зеленським як новий міністр оборони 11 березня, після формування нового Кабінету міністрів. Державним секретарем Міністерства оборони був призначений Олександр Дублян. Свої обовʼязки він почав виконувати 16 березня.