Путін привітав Санду з перемогою на виборах президента Молдови. У Кремлі заявили, що поважають вибір молдован

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Росії Володимир Путін направив вітальну телеграму Майї Санду, яка здобула перемогу на виборах президента Молдови.

«Розраховую, що ваша діяльність на чолі держави сприятиме конструктивному розвитку відносин між нашими країнами. Це, безсумнівно, відповідало б корінним інтересам народів Росії та Молдови», — сказано у тексті телеграми, передає сайт президента РФ.

У Кремлі заявили, що поважають вибір молдаван та очікують, що відносини між країнами будуть ґрунтуватися на взаємовигідній основі, повідомляють РИА-Новости.

«Що стосується наших взаємин, вони повинні ґрунтуватися на взаємовигідній основі з урахуванням інтересів обох сторін. Ми знаємо, що Майя Санду говорила про те, що вона буде працювати саме в інтересах молдавського народу, і впевнена, що в інтересах молдавського народу вибудовування добрих, тісних відносин співробітництва і взаємодії в усіх галузях із нашою країною, з Російською Федерацією», — сказав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

  • 16 листопада на виборах президента Молдови перемогла опозиціонерка Майя Санду. Вона обійшла чинного президента Ігоря Додона, який є затятим прихильником Росії. Санду отримала 57,75% голосів, а Додон — 42,25%.
  • Додон вже привітав Санду з перемогою, але хоче оскаржити результати виборів у суді.