У Харкові скасували результати виборів до міськради. Протоколи були неналежно оформлені та містили виправлення

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У Харкові скасували результати виборів до міськради. Протоколи були неналежно оформлені та містили виправлення

Ковальчук Віктор / УНІАН

Апеляційний адмінсуд скасував результати виборів до міської ради Харкова за позовом кандидата від «Слуги народу» Олексія Ваца. Він обґрунтував протиправність рішення територіальної виборчої комісії порушеннями в протоколах дільниць.

Рішення суду опинилося в розпорядженні «Української правди».

За результатами виборів у Харкові 34 місця в міськраді займуть депутати «Блоку Кернеса — Успішний Харків», 19 — від ОПзЖ, по девʼять місць отримали «Європейська солідарність» та «Слуга народу», сім — у Партії Шарія та шість — у «Блоку Світличної «Разом!».

Кандидат Вац звернувся до Харківського окружного адмінсуду з позовом проти місцевої ТВК — вона прийняла понад 100 протоколів від дільничних комісій, що містили неправильні цифри, мали виправлення коректором і не були прошиті.

Кандидат вимагав скасувати результати виборів і призначити повторні, проте суд не задовольнив його вимогу. Стверджуючи, що суд прийняв рішення на підставі неналежних і недостовірних доказів, Вац подав апеляцію.

В результаті Другий апеляційний адмінісуд задовольнив скаргу кандидата лише частково — скасував протокол, але не зобов’язав ТВК визнати вибори такими, що не відбулися.

Своїм рішенням суд зобов’язав Харківську ТВК «продовжити дії щодо встановлення результатів виборів депутатів Харківської міської ради». Оскарженню постанова не підлягає. Таким чином, кандидати в депутати більше не є обраними, і склад нової міськради залежатиме від «встановлення результатів».