У Києві під час переслідування порушників поліцейський отримав вогнепальні поранення. Один із затриманих перебував у міжнародному розшуку

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Києві під час переслідування порушників поліцейський отримав вогнепальні поранення. Один із затриманих перебував у міжнародному розшуку

Петро Порошенко / Flickr

У Києві на вулиці Героїв космосу працівників патрульної поліції обстріляли через зупинку автомобіля Subaru за порушення правил дорожнього руху.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції.

Інцидент стався приблизно о четвертій ранку, під час спілкування з водієм щодо порушення в салоні авто перебували троє чоловіків, які помітно нервували. До того ж в одного з них інспектори помітили рацію та кобуру.

Проте, коли поліцейські звернулися до пасажирів, чоловіки вибігли з авто та спробували втекти. Під час переслідування один зі втікачів почав стріляти по патрульних.

Унаслідок стрілянини поліцейський отримав три вогнепальні поранення в ногу. У відповідь патрульні застосували табельну зброю, на допомогу поліцейським прибув ще один екіпаж.

За даними поліції Києва, в одного із затриманих виявили гранату РГД-5 із запалом до неї, пістолет Макарова та набої. Також у сумці одного із чоловіків знайшли комплект професійних відмичок та рації.

Наразі 30-річного пораненого поліцейського госпіталізували.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Згодом заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на своїй сторінці у Facebook повідомив, що один із затриманих перебував у міжнародному розшуку.

  • У місті Українка ввечері 2 вересня невідомі влаштували перестрілку з травматичної зброї в кафе, поранення отримали троє учасників.
  • За даними Нацполіції, у стрілянині брали участь 22 особи: семеро чоловіків із Києва і 15 місцевих жителів. Серед приїжджих були громадяни Росії. Загалом пролунало 10 пострілів. Місцеві відстрілювалися з мисливської зброї.
  • Організатором стрілянини виявися 32-річний громадянин РФ, який уже мав проблеми із законом. Його затримала поліція.