Стрілянина в Українці: поліція затримала організатора конфлікту. Ним виявився громадянин Російської Федерації

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Стрілянина в Українці: поліція затримала організатора конфлікту. Ним виявився громадянин Російської Федерації

Правоохоронці затримали організатора стрілянини в місті Українка, що під Києвом. Ним виявився іноземець — 32-річний громадянин РФ, який уже мав проблеми з законом.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Київської області.

«Затримали зловмисника в місті Київ, де він переховувався від правоохоронців. Встановлено, що саме цей чоловік прибув зі столиці й під час інциденту з травматичної зброї поранив двох мешканців міста Українка, за життя яких у подальшому боролися лікарі», — розповіли правоохоронці.

Наразі чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання щодо оголошення йому підозри за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до семи років.

  • У місті Українка ввечері 2 вересня невідомі влаштували перестрілку з травматичної зброї в кафе, поранення отримали троє учасників.
  • За даними Нацполіції, у стрілянині брали участь 22 людини — семеро чоловіків із Києва і 15 місцевих жителів. Серед приїжджих були громадяни Росії. Загалом пролунало 10 пострілів. Місцеві відстрілювалися з мисливської зброї.