В Українці 22 людини влаштували перестрілку в кафе. Сліди намагалися замести — поліція порушила дві справи

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У місті Українка (Київська область) ввечері 2 вересня група невідомих влаштувала перестрілку з травматичної зброї, у результаті якої поранення отримали троє учасників. Як повідомляла поліція області, конфлікт виник в місцевому кафе.

Поліцію викликав свідок перестрілки. Група реагування і керівництво Обухівського відділу приїхали на місце через 20 хвилин, але частина речових доказів була втрачена. Учасники стрілянини і персонал кафе змінили обстановку, зібрали гільзи та знищили сліди.

Постраждалі після інциденту звернулися в лікарню, а один потім зник. Двоє поранених відмовилися давати пояснення поліцейським.

За даними Нацполіції, у стрілянині брали участь 22 людини — група чоловіків з Києва (7 осіб) і 15 місцевих жителів. Серед приїжджих були громадяни Росії. Всього пролунало 10 пострілів. Місцеві застосовували мисливську зброю.

Для отримання відео з камер спостереження поліцейські вилучили сервер. Також було проведено ще 10 обшуків. За даним фактом порушено дві кримінальні справи — хуліганство (ч. 4 ст. 296 КК) та приховування злочину (ст. 396 КК).

  • Уранці 29 травня у Броварах, поблизу заводу «Торгмаш» сталася масова стрілянина між легальними та нелегальними пасажирськими перевізниками. Поліція виявила понад 60 учасників стрілянини у Броварах, зокрема, замовників злочину. 21 учаснику оголошено про підозру у вчинені кримінального правопорушення за статтею «хуліганство із застосуванням зброї».