На Синайському півострові розбився військовий вертоліт миротворців «Чорний яструб». Загинули 7 військових

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На Синайському півострові в Єгипті розбився вертоліт міжнародних миротворчих сил UH-60 Black Hawk («Чорний яструб»). Загинули 7 військових — 5 американців, француз і чех.

Про це повідомляють CNN і Bloomberg.

Офіційні особи Ізраїлю та Єгипту заявили, що під час аварії вижила одна людина. Її доставили в ізраїльську лікарню на курорті Ейлат. Вцілілого підібрав ізраїльський вертоліт.

UH-60 Black Hawk виконував розвідувальну місію і розбився неподалік острова Тиран. Ізраїль і Єгипет заявили, що попередньою причиною аварії стала технічна несправність — ознак атаки не було.

  • На Синайському півострові вже як 40 років знаходяться миротворчі сили, після підписання мирного договору між Ізраїлем і Єгиптом після закінчення війни. Контингент миротворців складається з військових 13 країн. Американців найбільше. Зараз на Синаї діють групи ісламських бойовиків, повʼязані з угрупованням «Ісламська держава».
  • Напередодні ВПС США отримали перші бойові рятувальні вертольоти Sikorsky HH-60W, які повинні замінити застарілі HH-60G Pave Hawk, розроблені на початку 1980-х років.