Представник Зеленського у Конституційному суді: Підстав для відставки Венедіктової зараз немає

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Представник Зеленського у Конституційному суді: Підстав для відставки Венедіктової зараз немає

Facebook / Irina Venediktova

Представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський вважає, що підстав для відставки генерального прокурора Ірини Венедіктової зараз немає.

Про це він сказав в інтервʼю «Радіо Свобода».

При цьому Веніславський запевнив, що, якщо до генпрокурорки зʼявляться конкретні претензії, він голосуватиме за її відставку попри їхню дружбу. «Якщо, не дивлячись на дружні відносини, я буду бачити, що генеральний прокурор не виконав або допустив якісь системні порушення, які призвели до негативних наслідків, то вже буду визначатися. І думаю, що буду голосувати за відставку будь-якого прокурора, якщо він не буде виконувати ті функції, які він повинен виконувати, і буде займати недержавницьку позицію», — додав представник Зеленського.

  • Наприкінці жовтня в інтервʼю українським телеканалам президент Володимир Зеленський підкреслив, що Венедіктова повинна до нового року показати результати, інакше «буде запропонована інша кандидатура».
  • 17 березня Верховна Рада дала згоду на призначення Ірини Венедіктової на посаду генерального прокурора. За це проголосували 269 нардепів.