«Голови можуть полетіти»: Зеленський пригрозив відставками членам уряду та генеральному прокурору

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«Голови можуть полетіти»: Зеленський пригрозив відставками членам уряду та генеральному прокурору

Пресслужба Офісу президента України

Президент Володимир Зеленський анонсував можливі відставки членів Кабінету міністрів. Їхню роботу він перевірить разом із прем’єром.

Про це він розповів в інтерв’ю українським телеканалам.

За його словами, звільнення відбудуться винятково за результатами роботи міністерства, а не через «погані стосунки депутатів з якимись міністрами».

«А щоб були фундаментальні чутки, то, дійсно, найближчим часом ми дивимося результат, разом з премʼєром. Є оцінювальний формат роботи тих чи інших міністрів, і, дійсно, когось може не бути. Найслабші будуть йти, і приходити сильніші», — зазначив Зеленський.

Також президент згадав і про генерального прокурора Ірину Венедіктову. Він підкреслив, що вона повинна до Нового року показати результати.

«Якщо генеральний прокурор не показуватиме результати, я можу вплинути, і запропонувати іншу кандидатуру», — пригрозив він.

  • 17 березня Верховна Рада дала згоду на призначення Ірини Венедіктової на посаду генерального прокурора. За це проголосували 269 нардепів.
  • 28 липня Верховній Раді запропонували закликати Кабінет міністрів звільнити очільника Міністерства охорони здоровʼя Максима Степанова.