TripAdvisor попереджає туристів про готель в Таїланді, який намагався увʼязнити клієнта за негативний відгук

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
TripAdvisor попереджає туристів про готель в Таїланді, який намагався увʼязнити клієнта за негативний відгук

Alex Block / Unsplash

Сервіс планування подорожей TripAdvisor попередив користувачів про готель в Таїланді, який юридично переслідує постояльців, що залишають про нього негативні відгуки.

Про це пише BBC.

На сторінці готелю Sea View Resort зʼявилося таке повідомлення: «Цей готель або особи, повʼязані з цим готелем, порушили кримінальну справу проти користувача TripAdvisor за те, що мандрівник написав і розмістив онлайн-огляд. В результаті рецензент провів деякий час у вʼязниці. Готель мав право використовувати свої законні права відповідно до місцевого законодавства, однак наша роль — повідомити вам, щоб ви могли зважати на це при підготовці планів своїх поїздок».

У заяві TripAdvisor йдеться, що сервіс вірить у «право кожного мандрівника писати про свої враження від подорожі — хороші чи погані». В готелі повідомили виданню The New York Times, що вони «глибоко розчаровані» заявою сервісу, і додали, що «попередження від TripAdvisor вводить в оману і не містить повної інформації».

Про що йдеться?

У вересні стало відомо, що американець на імʼя Веслі Барнс, який працює в Таїланді, опублікував кілька відгуків, де звинувачував готель в «сучасному рабстві». Однак у Sea View Resort заявили, що різка критика з боку колишнього гостя не відповідає дійсності і підриває репутацію готелю.

Власники готелю пояснюють, що причиною такого відгуку міг стати інцидент на початку цього року, коли Барнс хотів принести свою пляшку алкоголю під час вечері в ресторані. У заяві готелю говорилося, що він «влаштував переполох» і відмовився платити штраф за відкупорювання та подачу до столу принесеного з собою вина.

Після відʼїзду з готелю і публікації відгуків американця затримали, він провів кілька ночей у вʼязниці, а потім чоловіка звільнили під заставу.