У Таїланді американець вибачився за негативний відгук про готель, за який йому загрожувала вʼязниця

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Таїланді американець вибачився за негативний відгук про готель, за який йому загрожувала вʼязниця

Alex Block / Unsplash

Американець у Таїланді Веслі Барнс, якого арештували за негативний відгук про готель, уник увʼязнення, тому що вибачився. Про це повідомляє BBC.

Поліція повідомила, що Барнсу і курорту вдалося досягти угоди, котра включала вибачення перед готелем і туристичним управлінням Таїланду. Крім того, Веслі зобовʼязався написати листа західним ЗМІ, які повідомляли про його затримання, і дати пояснення консульству США.

Барнс вибачився за свої «неправдиві й помилкові твердження, зроблені з метою навмисно очорнити Sea View.

«Ці огляди були написані з гніву та злого умислу», — зазначив американець. У заяві йдеться, що він шкодує про свої дії, додаючи, що готель йому пробачив і погодився відкликати скаргу.

Нагадаємо, Барнс залишив негативний відгук про готель, у якому він зупинявся. Він звинуватив Sea View у «сучасному рабстві». Однак у готелі заявили, що різка критика з боку колишнього гостя не відповідає дійсності і підриває репутацію закладу. Власники пояснюють, що причиною такого відгуку міг стати інцидент на початку цього року, коли Барнс хотів принести свою пляшку алкоголю під час вечері в ресторані. У заяві готелю йшлося, що він «влаштував переполох» і відмовився платити штраф за відкупорювання та подачу до столу принесеного з собою вина.

Якби Барнса визнали винним у наклепі, він міг би отримати до двох років вʼязниці.

Таїланд — не єдина країна, де криміналізована дифамація. Підсудного можуть арештовувати з правом внести заставу, а якщо це іноземець, то його паспорт буде зберігатися в суді до кінця розгляду. Кримінальні справи про дифамацію часто використовуються в комерційних або політичних суперечках. Правозахисні групи стверджують, що їх нерідко порушують, щоб залякати і змусити замовкнути тих, хто бореться з несправедливістю.