У «Слузі народу» підготували зміни до Конституції про право президента призначати директора НАБУ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У «Слузі народу» підготували зміни до Конституції про право президента призначати директора НАБУ

Пресслужба Офісу президента України

У партії «Слуга народу» підготували зміни до Конституції про право президента призначати директора Національного бюро розслідувань (НАБУ). Про це повідомив представник Володимира Зеленського у Конституційному суді Федір Веніславський в інтервʼю «Радіо Свобода».

«Наша політична сила [Слуга народу] підготувала законопроєкт про внесення змін до Конституції де ми, враховуючи висновок […] Конституційного суду, передбачаємо, що директора НАБУ має призначати президент за згодою Верховної Ради і прямо в Конституції передбачаємо, що кандидати на посаду директора НАБУ мають обиратися на відкритому та прозорому конкурсі», — розповів він.

Веніславський зазначив, що для того, щоб законопроєкт внесли на розгляд Ради, треба зібрати 150 підписів народних депутатів, але поки ще немає необхідної кількості. «Наразі зібрано, якщо я не помиляюсь, близько 120 підписів і процес іде. Я думаю, що на наступному пленарному тижні [17—20 листопада] ми закінчимо — зберемо всі підписи та внесемо цей законопроєкт», — додав він.