У ЦВК пояснили, що так довго встановлюють результати місцевих виборів через судові рішення

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У ЦВК пояснили, що так довго встановлюють результати місцевих виборів через судові рішення

Чузавков Сергій / УНІАН

Очільник Центральної виборчої комісії Олег Діденко повідомив, що встановлення офіційних результатів місцевих виборів затягується через судові рішення.

Про це він заявив на засіданні ЦВК 11 листопада, пише «Укрінформ».

«Станом на зараз завершується процес встановлення результатів місцевих виборів практично всіма територіальними виборчими комісіями, переважна більшість із них уже встановили результати», — зазначив Діденко.

За його словами, офіційні результати місцевих виборів встановлює не ЦВК, а територіальні виборчі комісії. У ЦВК лише публікують отримані дані. Діденко підкреслив, що в деяких ТВК або триває перерахунок голосів, або виконуються рішення судів. Зокрема, це стосується міст Марганець, Кривий Ріг, Овруч, Кам’янка, а також сел Коцюбинське і Ковалівка Київської області.

«Таким чином, ті випадки, де процес встановлення результатів ще не завершений, мають об’єктивні підстави, зокрема необхідність враховувати рішення судів, і перебувають на контролі Центральної виборчої комісії», — запевнив він.

  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл і обʼєднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах вибирали також міські ради та мерів. Голосування проходило на всій території України, крім окупованих Криму і частини Донбасу. «Бабель» вів текстову трансляцію.
  • За даними ЦВК, у місцевих виборах взяли участь 36,88% виборців. Проголосував 10 556 621 громадянин.