Винуватець аварії на «Турі Польщі» Груневеген відсторонений на 9 місяців від велогонок. Потерпілий переніс чотири операції

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міжнародний союз велосипедистів визнав провину нідерландського гонщика з велокоманди Jumbo-Visma Ділана Груневегена, який спровокував аварію на першому етапі «Туру Польщі» і відправив до лікарні суперника.

Як повідомляє СNN, Груневеген дискваліфікований на 9 місяців — до 7 травня 2021 роки (відлік з дати події).

Оскільки Груневеген співпрацював при розслідуванні, а також погодився відбути дискваліфікацію, комісія прийняла не таке суворе рішення, хоча і визнала, що вчинок Груневегена ніс загрозу життю гонщика з Deceuninck-Quick-Step Фабіо Якобсену. Уже 8 травня 2021 року Груневеген зможе взяти участь в італійському Гранд-турі.

Сам Груневеген заявив, що аварія «назавжди залишиться чорною сторінкою» в його карʼєрі, та побажав якнайшвидшого одужання своєму колезі, якого штовхнув у барʼєр.

Якобсен тим часом переніс чотири операції з відновлення щелепи і очікує на пʼяту наступного року. При цьому він сподівається незабаром повернутися у спорт.

  • 5 серпня під час першого етапу «Тура Польщі» Груневеген штовхнув на фініші Фабіо Якобсена в металевий барʼєр, унаслідок чого той опинився в реанімації у стані коми. Генеральний менеджер Deceuninck-Quick-Step Патрік Лефевер тоді заявив, що Груневегена чекає суд і потім вʼязниця.