У Польщі велогонщик навмисне збив суперника, який його обганяв. Потерпілий — у комі, а на винуватця чекає суд

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Перший етап велосипедного «Туру Польщі» завершився великим падінням спортсменів. Гонщик команди Jumbo-Visma Ділан Груневеген штовхнув на фініші нідерландського велогонщика Фабіо Якобсена з Deceuninck-Quick-Step у металевий барʼєр, в результаті чого той опинився в реанімації в стані коми.

Як повідомляє CNN, Груневеген впечатав у барʼєр Якобсена на швидкості 80 км/год. Нідерландський гонщик перелетів через огорожу і влетів у рекламні ворота. Вчинок Груневегена спровокував падіння ще кількох гонщиків, серед яких Марк Сарро з команди Groupama-FDJ. Сарро травмував плече і порвав звʼязки (його чекає кілька операцій).

Якобсена після падіння доставили в лікарню у важкому стані і ввели у штучну кому. У нього серйозна травма голови.

Організатори гонки дискваліфікували Груневегена і присудили перемогу Якобсену. Команда Jumbo-Visma заявила, що починає розслідування через поведінку свого велогонщика, а сам Груневеген відмовився коментувати свій вчинок.

Генеральний менеджер Deceuninck-Quick-Step Патрік Лефевер заявив, що Груневегена чекає суд і потім вʼязниця. «Цього хлопця потрібно посадити у вʼязницю. Я йду до суду, подібним діям не місце у велоспорті», — написав він у Twitter.

Організатори продовжать «Тур Польщі». На спортсменів чекає другий етап.