У Сенегалі розробили портативний тест на коронавірус вартістю $1

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Сенегальський інститут Пастера, який розташований в Дакарі, розробив портативний тест на коронавірус, який дає результат протягом кількох хвилин. Тест отримав назву DiaTropix і коштує всього один долар. Принаймні так про це говорять розробники тесту з біомедцентру.

Про це пише CNN.

Тест розробляли в партнерстві з пʼятьма дослідницькими організаціями, зокрема з британською біотехнологічною компанією Mologic.

Директор інституту Амаду Салл розповів, що технологія тесту дуже проста — він схожий на звичний тест на вагітність і складається з простої тест-смужки у пластиковому блока. Для виявлення зараження потрібна лише крапля крові. Тест перевіряє кров на антитіла і відображає результат на тест-смужці.

Прототип тесту перевірили ще в червні цього року. Зараз завершується нормативна перевірка, після чого DiaTropix запустять у виробництво. Спочатку тест буде доступний тільки в Африці. Поширювати його будуть організації охорони здоровʼя, такі як Африканські центри з контролю і профілактиці захворювань (Africa CDC).

За словами Салла, до лютого 2021 року планується випустити від 10 до 15 мільйонів комплектів DiaTropix.