Під Будинком уряду проти карантину вихідного дня протестують ресторатори та підприємці

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

11 листопада під будівлею Кабінету міністрів підприємці та ресторатори влаштували акцію протесту проти карантину вихідного дня. Уряд має підтримати його запровадження, й тоді на вихідних будуть працювати тільки продуктові магазини, аптеки та громадський транспорт. Ресторанам будуть рекомендувати працювати на вихідних навинос, а ТРЦ закриють.

Люди тримають плакати з написами: «Ресторанний бізнес помирає», «Контроль правил безпеки, а не ампутація бізнесу», «Нас мільйон! Дайте працювати» й скандують «Маю право працювати!»

Запровадження карантину вихідного дня підтримав і хворий на коронавірус президент Володимир Зеленський: «Тимчасовий режим карантину у вихідні, приблизно на кілька тижнів, може допомогти нам уникнути жорсткого локдауну. Таким чином ми уникнемо великого збільшення хворих і встигнемо підготувати необхідну кількість ліжок. Збільшення кількості ліжок, носіння масок і тимчасовий карантин вихідного дня дадуть хороший ефект. Наш сценарій розвитку епідемічної ситуації в холодну пору року буде далеко не найгіршим».

Сергій Моргунов / «Бабель»

Активісти #SaveФоп перекрили проїжджу частину вулиці Грушевського та Петрівську алею біля стадіону «Динамо». Організатори зазначають, що акція «попереджувальна».

За оцінками фотокореспондента «Бабеля» Сергія Моргунова, на акції під Кабміном не менше 500 людей.

Катерина Мещерякова / Бабель

Напередодні цю акцію у Facebook анонсував бізнесмен та співвласник столичного ТРЦ Dream Town Гарік Корогодський. Він зазначив, що ефективніше було б запровадити суцільний локдаун, а не вибірковий.

Акції протесту під назвою #Маюправопрацювати проходять по всій Україні. Ресторатори виступають проти карантину вихідного дня та інших тимчасових обмежень на роботу, вимагають ввести мораторій на перевірки і хочуть компенсації для галузі в звʼязку з карантином