В Одесі оголосили результати виборів до облради. Пройшли міністр Степанов і Партія Шарія

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Одеська територіальна виборча комісія оголосила результати виборів до місцевої обласної ради. Туди увійдуть сім партій.

Про це пише «Суспільне».

Найбільше голосів отримала партія «Опозиційна платформа — За життя» — 26,81%. Друге місце посіла партія «Слуга народу» (17,55%). Першим номером у списку політсили йшов міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Також до обласної ради увійдуть партії «Довіряй ділам» мера Одеси Геннадія Труханова (11,8%), «Європейська солідарність» (10,37%), «За майбутнє» (10,01%) і «Батьківщина» (6,84%).

Ледь подолала п’ятивідсотковий бар’єр Партія Шарія (5,09%). Це єдина облрада, куди увійдуть представники цієї партії. Водночас партії «Наш край» не вистачило усього 0,02%, щоб теж потрапити до Одеської облради.

  • 8 листопада в Одесі територіальна виборча комісія планувала оголосити результати виборів до обласної ради, але не змогла — через «вірус на комп’ютері».
  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл та об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу.
  • За даними ЦВК, у місцевих виборах взяли участь 36,88% виборців. Проголосував 10 556 621 громадянин.