Азербайджан визнав, що збив російський вертоліт над Вірменією. Перед РФ вибачилися

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство закордонних справ Азербайджану заявило, що азербайджанські війська випадково збили російський військовий вертоліт Мі-24 над Вірменією. Баку приносить вибачення Росії. Сімʼям загиблих пілотів готові виплатити компенсацію.

Про це повідомляє Інтерфакс-Азербайджан з посиланням на заяву МЗС.

«У світлі напруженої обстановки в регіоні і підвищеної бойової готовності у звʼязку з можливими провокаціями вірменської сторони, черговим бойового розрахунку було прийнято рішення відкрити вогонь на ураження. Азербайджанська сторона висловлює щирі співчуття сімʼям загиблих членів екіпажу і бажає якнайшвидшого одужання постраждалим», — сказано в заяві МЗС.

У відомстві пояснили, що вертоліт пролітав близько до вірмено-азербайджанського кордону на низькій висоті, поза зоною радарного виявлення ППО. Політ був у темний час доби, і військові не змогли ідентифікувати приналежність Мі-24. У МЗС додали, що раніше в районі авіацію РФ не бачили і прийняли вертоліт за вірменський.

Мі-24 був збитий в районі інтенсивних бойових дій. Його знищили о 18:30 на Нахічеванській ділянці. Імовірно, він був збитий переносним зенітним ракетним комплексом (ПЗРК). У мережі показали момент влучення ракети у вертоліт.