Вірменія спростувала взяття міста Шуша і показала збитий безпілотник Bayraktar TB2

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міноборони Вірменії спростувало взяття азербайджанськими військами міста Шуша в Нагірному Карабаху. Як повідомляє представник відомства, за місто зараз тривають бої.

«Бої в Шуші тривають. Чекайте і вірте в наші війська», — написав у Facebook представник Міноборони Арцруні Ованнісян.

У Міноборони додали, що вірменські війська стримують атаки противника. «Шуша залишається нездійсненною мрією Азербайджану», — сказано в повідомленні.

За даними ЗМІ невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки (НКР), зі Степанакерту (Ханкенді) почали евакуювати жінок та дітей. Місто в 11 км від Шуші і добре прострілюється з висоти.

Прессекретарка Міноборони Шушан Степанян тим часом повідомила про знищення безпілотника турецького виробництва Bayraktar TB2, який перебуває на озброєнні армії Азербайджану. Вона опублікувала фото збитого БПЛА і зазначила, що він був знищений на південно-східному напрямку силами протиповітряної оборони.

  • Місто-фортеця Шуша має ключове стратегічне значення. Воно розташоване за 11 км від Степанакерта, на височині, що дає перевагу в контролі над Степанакертом. Зокрема, з Шуші зручно вести обстріл усіх позицій у столиці НКР. У 1992 році вірменські війська вибили азербайджанців із Шуші. Для останніх це була найбільша втрата у війні. Для вірмен місто стало символом перемоги.
  • Напередодні президент Азербайджану заявив, що війська зайняли 16 сіл в різних районах Нагірного Карабаху. Також вони вийшли до так званої «дороги життя», яка зʼєднує Шушу і місто Лачин. 8 жовтня Ільхам Алієв заявив, що Азербайджан повернув собі Шушу.