На адмінкордоні Криму затримали колишнього заступника начальника МВС. Його звинувачують у держзраді

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На КПВВ «Каланчак» затримали колишнього заступника начальника МВС України в АР Крим (начальник міліції громадської безпеки) Миколу Феодоряна. Він був затриманий при спробі вʼїхати на окупований півострів.

Особу затриманого назвали у «Крим.Реалії». Його імʼя стало відомо на засіданні суду в Херсоні, де затриманому обирають запобіжний захід.

Як повідомляє прокуратура АР Крим, Феодоряна підозрюють у допомозі ФСБ Росії при проведенні обшуків і затримань кримських татар у справах «Хізб ут-Тахрір». Йому повідомлено про підозру в держзраді (ч. 1 ст. 111 КК).

За даними слідства, затриманий з 2012 року обіймав посаду начальника управління транспорту і авіації у «Чорноморнафтогазі». Після анексії Криму у 2014 році він залишився працювати на зазначеному підприємстві, яке було перереєстровано за законодавством Росії. Слідство вважає, що Феодорян щонайменше з березня 2019 року допомагав ФСБ проводити затримання кримчан. Він надавав силовиками транспорт для конвоювання незаконно затриманих до СІЗО й управління ФСБ у Криму.