Напад з ножем у Кривому Розі: зловмиснику оголосили про підозру. Йому загрожує довічне ув’язнення

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Жителю Кривого Рогу, який напередодні напав із ножем на людей та вбив двох із них, повідомили про підозру.

Про це пише пресслужба Офісу генпрокурора.

«За процесуального керівництва Криворізької місцевої прокуратури №3 громадянину, який у суботу напав на людей на вулиці, повідомлено про підозру в умисному вбивстві та замаху на вбивство (ч. 2 ст. 115 та ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 115 КК України)», — йдеться у повідомленні.

Зазначають, що тепер йому будуть обирати запобіжний захід. Прокурори клопотатимуть про утримання підозрюваного під вартою.

Згідно з висунутими звинуваченнями, нападнику загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі, або довічне ув’язнення.

  • 7 листопада у Кривому Розі місцевий житель напав з ножем на 10 людей. Двоє з них (батько і син) загинули на місці, інші 8 отримали поранення та перебувають у лікарні. За даними правоохоронців, жертвами зловмисника стали випадкові перехожі, яким чоловік завдав численних ножових поранень.
  • Поліцейським вдалося затримати нападника — ним виявився місцевий мешканець 1983 року народження. Як розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, зловмисник розповідав, що він «Бог», а невідомий «голос» наказав йому вбити 15 людей. У його житлі працівники поліції також знайшли незрозумілі символи на стінах.