Суд визнав недійсним протокол про результати виборів до Херсонської облради — голоси на понад 30 дільницях перерахують

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Херсонський окружний адміністративний суд визнав недійсним протокол обласної територіальної виборчої комісії про результати виборів депутатів до облради.

Про це повідомили у пресслужбі суду.

Таке рішення суд ухвалив після встановлення численних порушень виборчого законодавства під час підрахунку голосів на 32 виборчих дільницях.

Згідно з рішенням суду складання ТВК протоколу про результати виборів депутатів облради є протиправним, а сам протокол — недійсним.

Окрім цього, суд визнав протиправною бездіяльність Херсонської обласної ТВК з приводу того, що Бехтерська сільська ТВК Скадовського району та Каховська міська ТВК Каховського району не виконали своїх повноважень щодо встановлення підсумків голосування у межах частини територіального виборчого округу № 5 та № 3, а також зобов’язав перерахувати голоси на цих дільницях.

  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл та об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу. «Бабель» вів текстову трансляцію.
  • Явка на місцевих виборах в Україні становила близько 37% — це майже на 10% менше, ніж у 2015 році, коли на дільниці прийшли понад 46% виборців.