Міністр Резніков: В Україні створять Центр фіксації порушень прав людини в Криму

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

При Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій запрацює Центр фіксації порушень прав людини в Криму.

Про це заявив очільник міністерства, віцепремʼєр-міністр України Олексій Резніков в ефірі програми «Суботнє інтервʼю» (Радіо Свобода).

«Ми створюємо Центр фіксації порушень прав людини. Це якраз під «парасолькою» мого міністерства, разом із ГПУ, яка займається фіксацією злочинів. Але є й інші види порушення прав людини, які не є злочинами в розумінні Кримінального кодексу», — розповів він.

За словами Резнікова, це буде база даних, якою можна буде скористатися для судових процесів.

«Люди зможуть подаватися, позиватися в усі міжнародні судові інстанції для того, щоб компенсувати порушення їхніх прав. І будь-яке порушення, починаючи з того, що наших дітей беруть в армію іноземної держави, а вони не мають права цього робити, це вже порушення гуманітарного права. Таких багато випадків. Ми все це фіксуємо», — додав міністр.

  • У травні 2021 року в Києві відбудеться платформа з деокупації Криму.
  • Наприкінці жовтня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на зустрічі з британським колегою Домініком Раабом запропонував Великій Британії приєднатися до платформи з деокупації Криму. Пізніше Велика Британія дала згоду.
  • Заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова заявила, що після незаконної анексії Криму російські окупанти перетворили півострів на військову базу та продовжують цілеспрямовану політику щодо зміни його демографічної структури — вони витісняють українське населення і заміняють його громадянами Росії.