Словаччина закриває пункти пропуску на кордоні з Україною

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Словаччина закриває пункти пропуску на кордоні з Україною

Державна прикордонна служба

Словаччина з понеділка закриває пункти пропуску на кордоні з Україною.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Обмеження вводяться у зв’язку з ускладненням епідеміологічної ситуації у Словаччині і в Україні. Зокрема, словацькі прикордонники повідомляють, що з 09:00 9 листопада буде тимчасово закрито пункт пропуску «Велке Слеменце», з українського боку – «Малі Селменці». Також тимчасово припиняється оформлення пішоходів у пункті пропуску «Убля», з українського боку — «Малий Березний».

У пункті пропуску «Вишнє Німецьке», з українського боку — «Ужгород», пропуск осіб, які тимчасово або постійно проживають на території Словаччини, здійснюватимуть з 08:00 до 20:00 (за київським часом).

Усі подорожувальники під час в’їзду у Словаччину зобов’язані пройти антигенний тест і самоізолюватися. Від проходження антигенного тесту звільняють осіб, які прямують територією Словаччини транзитом.

  • Із наступного понеділка, 9 листопада, Словаччина на кордоні з Україною запустить пілотний проєкт тестування на антиген коронавірусу.
  • 30 вересня уряд Словаччини схвалив повторне запровадження надзвичайного стану через сплеск коронавірусу. Протягом наступних 1,5 місяця заборонено масові заходи спортивного, культурного, соціального або іншого характеру, за винятком весіль, хрещень і похоронів.