У Запоріжжі чинний мер переобрався на другий термін. Його партія отримала найбільше місць у міськраді

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У Запоріжжі чинний мер переобрався на другий термін. Його партія отримала найбільше місць у міськраді

Прилепа Олександр / УНІАН

У Запоріжжі перемогу на виборах міського голови здобуває чинний мер Володимир Буряк. На другий термін він переобирається вже у першому турі.

Про це повідомляє місцеве видання 061 з посиланням на дані територіальної виборчої комісії.

Згідно з результатами виборів, Буряк отримав 59,99% голосів. На другому місці опинився кандидат від «Європейської солідарності» Валерій Прозапас, який отримав 11,44% голосів, а замикає першу трійку кандидат від «Слуги народу» Віталій Тишечко — за нього проголосували 11,40% місцевих жителів.

У міській раді найбільше депутатських місць отримає партія Буряка «Єднання» — 16. По 13 депутатів буде у «Слуги народу» та «Опозиційної платформи — За життя», ще 11 — у «Європейської солідарності». Також 6 депутатів матиме місцева партія «Нова політика» та останніх 5 мандатів здобуває «Партія Шарія».

  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл та об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу.
  • За даними ЦВК, у місцевих виборах взяли участь 36,88% виборців. Проголосував 10 556 621 громадянин.