Кулеба і Сіярто погодилися «перегорнути сторінку» після скандалу з агітацією на Закарпатті

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Кулеба і Сіярто погодилися «перегорнути сторінку» після скандалу з агітацією на Закарпатті

Немеш Янош / УНІАН

Міністри закордонних справ України й Угорщини Дмитро Кулеба і Петер Сіярто відновлять конструктивний діалог після втручання Будапешту в місцеві вибори в Україні.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Дмитро Кулеба.

«Угорщина — наш важливий сусід. Петер Сіярто — мій колега, з яким ми багато зробили, щоб вивести українсько-угорські відносини з піке і мати підтримку Угорщини в ЄС і НАТО. Петер підтримав мою пропозицію перегорнути сторінку, на якій Україна й Угорщина нещодавно обмінялися болісними ударами», — написав він.

Також очільник МЗС України додав, що разом із Сіярто дійшли думки, що з тієї ситуації треба винести правильні висновки і надалі вибудовувати конструктивний діалог.

Окрім цього, Кулеба наголосив, що немає альтернативи добросусідству українського й угорського народів і спільному європейському та євроатлантичному майбутньому обох країн.

«Моя формула роботи проста— я за конструктив. Мені подобається вирішувати проблеми без перетину червоних ліній. Але якщо інша сторона перетинає мою червону лінію, я за те, щоб жорстко і грамотно відповідати», — резюмував він.