CNN: Трамп не планує визнавати поразку на виборах, а його оточення боїться йому про неї сказати. Хочуть, щоб це зробила його донька Іванка

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
CNN: Трамп не планує визнавати поразку на виборах, а його оточення боїться йому про неї сказати. Хочуть, щоб це зробила його донька Іванка

Alex Wong / Getty Images

Президент США Дональд Трамп у спілкуванні зі своїм оточенням зазначає, що не планує визнавати свою поразку на виборах і готовий затягувати цей процес до кінця.

Про це пише CNN з посиланням на власні джерела.

Такі дії Трампа змусили його оточення задуматися над тим, хто може повідомити Трампу про цю сувору реальність і переконати його мирно передати владу. Президент США запевняє, що не збирається так просто поступатися своїм місцем.

Досі його позицію підтримували найближчі соратники та члени родини, але останні результати у Джорджії та Пенсильванії свідчать про те, що Байден з високою ймовірністю перемагає на виборах. Однак оточення Трампа підтримує його заяви про «вкрадену» перемогу і боїться повідомити правду.

Деяким людям Трамп заявив, що, попри невтішні для нього прогнози, він хоче затягнути процес визначення результатів судовими позовами і заявами про фальсифікації. Це допоможе посіяти сумніви щодо голосування і дозволить йому не визнавати результати виборів.

Наразі ж в оточенні Трампа вирішують, хто саме повідомить президенту сувору правду про його поразку. Це може бути його донька Іванка Трамп або її чоловік Джаред Кушнер, хоча самі вони поки не проявляють сильного бажання це робити.

Ще однією можливістю для соратників Трампа буде спроба переконати президента, що затягування результатів та їх невизнання може вдарити по його репутації та бізнесу, а також політичній кар’єрі після президентства, адже кандидатуру Трампа можуть всерйоз розглядати на виборах 2024 року.