У Ліверпулі протестують усіх жителів на коронавірус. Словаччина проведе такий експеримент вдруге

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

В англійському місті Ліверпуль розпочалось масове тестування жителів на коронавірус. Це буде пілотний проєкт, який у разі успіху хочуть провести на всій території Англії.

Про це пише BBC.

Тести на коронавірус зроблять кожному, хто живе або працює у місті. Для цього розгорнули шість пунктів у школах, університетах, будинках престарілих та інших місцях. Близько 2 тисяч військових допомагатимуть у проведенні тестування.

Мер міста Джон Андерсен заявив, що цей проєкт може врятувати лікарні від переповнення та вивести Ліверпуль з-під низки карантинних обмежень. Найбільше там зацікавлені у тестуванні медиків та вчителів.

Сам процес тестування триватиме 10 днів, але керівництво міста не виключає, що цей період продовжать. У разі успіху проєкт можу розширити на всю Англію.

У Словаччині, яка вперше провела масове тестування на коронавірус, оголосили про другий етап. 7 листопада тестування проведуть повторно у регіонах із найбільшою кількість заражених. Таким чином уряд хоче з’ясувати динаміку поширення вірусу після попереднього тестування.

  • У Словаччині, де проживають майже 5,5 мільйонів людей, провели загальнонаціональне тестування усього населення на коронавірус. За його результатами, лише 1% громадян отримали позитивні тести. Тепер вони мають самоізолюватися на 10 днів.
  • 30 вересня уряд Словаччини схвалив повторне запровадження надзвичайного стану через сплеск коронавірусу. Протягом наступних 1,5 місяця забороняються масові заходи спортивного, культурного, соціального або іншого характеру, за винятком весіль, хрещень і похоронів.