СБУ попередила корупційне призначення на керівну посаду в Міноборони. Обіцяли «вирішити питання» за 60 тисяч доларів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Служба безпеки запобігла можливому корупційному призначенню на керівну посаду в Головне управління майна та ресурсів Міноборони.

Про це пише пресслужба СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що мешканка Києва «підбирала» кандидатів на роботу в Головному управлінні майна та ресурсів Міноборони України. За 60 тисяч доларів США вона запропонувала очолити центральний орган управління відомства колишньому директору одного з державних підприємств», — йдеться у повідомленні.

Також жінка зазначала, що зможе «вирішити питання» через спільників у Міноборони та Міністерстві юстиції.

Правоохоронці затримали підозрювану в Одесі, коли вона отримувала аванс у розмірі 5 тисяч доларів. Справу порушили за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Їй загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

  • 2 листопада Національне антикорупційне бюро разом зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою завершили розслідування розкрадань коштів під час будівництва на полігоні «Широкий лан» (Миколаївська область). П’ятьом підозрюваним та їхнім захисникам відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед передачею обвинувального акта до суду. Серед підозрюваних — посадовці Міністерства оборони, Головного квартирно-експлуатаційного управління (ГКЕУ) ЗСУ, власник і директор одного з комерційних підприємств.