НАБУ та САП завершили розслідування розкрадань на будівництві військового полігону «Широкий лан»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
НАБУ та САП завершили розслідування розкрадань на будівництві військового полігону «Широкий лан»

Facebook / Юрий Бирюков

Національне антикорупційне бюро разом зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою завершили розслідування розкрадань коштів під час будівництва на полігоні «Широкий лан» (Миколаївська область).

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

П’ятьом підозрюваним та їхнім захисникам відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед передачею обвинувального акта до суду. Серед підозрюваних — посадовці Міністерства оборони, Головного квартирно-експлуатаційного управління (ГКЕУ) ЗСУ, власник і директор одного з комерційних підприємств.

Видання «Слово і діло» раніше назвало імена колишніх посадовців ЗСУ з посиланням на джерела. За даними журналістів, підозри вручили колишньому начальнику ГКЕУ ЗСУ Олегу Галушку, начальнику Управління будівництва КЕУ ЗСУ Сергію Чагарному і ексначальнику відділу технічного нагляду за будівництвом ГКЕУ ЗСУ Віктору Антощуку.

Слідство зʼясувало, що посадовці Міноборони, у змові з представниками приватної компанії, організували прийом робіт і послуг з облаштування полігону. Завдяки цьому приватна компанія отримала від Міноборони понад 37 мільйонів гривень за роботи, які фактично не виконала. Суму збитків підтверджують висновок Державної аудиторської служби й експертизи.

Дії всіх підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.